Vad vi kan erbjuda

Sedan starten 1995 då verksamheten bestod av uthyrning av timmerstugor till jakt- fiske- och vandringsgäster, har företaget utvecklats till att bli ett konferens- och vildmarkshotell med spännande aktiviteter för både företag och privatpersoner.

Vardagen på gården består bl.a. av underhåll av befintliga vandringsleder och byggnader. Tillredning av råvaror som vi sedan använder i vår restaurang, där vi främst nyttjar närproducerat och viltkött

 


Skog och mark

Skogsskötsel med slyröjning och vedsågning. Bär och svampplockning. Vi har även fina vandringsleder i olika längder som med jämna mellanrum kräver underhåll.

 

Trädgård och odling

När tiden är inne skördas bär och frukt i vår trädgård. Vi förkultiverar fröer och planterar ut plantor i våra odlingar. Vi klipper gräs och krattar löv vid behov.

 

Kök

Vi lagar mat och bakar. Antingen äter vi vår lunch/middag inne, eller så lagar vi mat över öppen eld i skogen. Vi förädlar bär, frukter, örter samt andra växter.

 

Snickeri och hantverk

Vi bygger fågelholkar och sätter ut. Vi utrustar och underhåller våra samlingsplatser i skogen inför olika trivselarrangemang. Underhåller våra byggnader med tjära, olja och falu rödfärg. Vi tillverkar tvålar, salvor och cerat för eget bruk. Vi rullar och stöper vaxljus. Vi har kunskap och möjlighet att göra egna smycken av bl.a. sten och silver, något vi planerar att göra i framtiden.

 

Djurskötsel

Just nu finns katter, hund, höns, gäss, ankor, bin och kaniner på gården. Vi matar djuren, borstar och rengör burar och gårdar. Vi planerar även för att införskaffa får och getter inom det närmaste.

 

Biodling

Vi har 14 bisamhällen. Under säsong får vi den allra godaste ljunghonungen från Kynnefjäll. Arbetet med bina varierar med säsongen. De ska ha tillgång till foder under vintern. Ramar ska skrapas och underhållas, likaså själva bikuporna. Vaxet skall förberedas för återanvändning.

 

Fiskodling

Till och från hjälper vi fiskevårdsföreningen med att föda upp öring av lokal art i vår fiskebod, från romstadiet till utsättningsklar fisk.

 

Naturvandringar

Vi har flera vandringsleder i olika längder. Allt från vår led på 1,5 km till vår anslutande led mot Bohusleden som sträcker sig 37 mil. Vi gör ibland informativa, guidade vandringar där vi lär oss om olika växter, djur och naturens förutsättningar.

 

Städ och bäddning

En naturlig del i vår befintliga verksamhet är bäddning och städning av våra lokaler och logier.

 

Underhållning/Lekar

Deltagare från Grön Arena kan även få tillgång till våra femkampsaktiviteter om intresse finns.