vandringspaket

Christina från Halmstad och dottern Susanna från Göteborg har varit hos oss på ett 2-dagars vandringspaket.
 

"-det har varit jättemysigt. Det är en häftig miljö här säger Susanna och klappar om hunden Texas"

"-Jag har vandrat en hel del tidigare och här fanns det verkligen en omväxlande miljö samtidigt som det var lättgånget. Jag har alltid velat vandra på Kynnefjäll och nu äntligen blev det av säger Christina med ett leende"  

VANDRING

Vandra på Kynnefjäll i Bohuslän, ett av Sveriges mest natursköna områden. Ni utgår från vår anläggning och vandrar på  markerade leder av varierande längd. Här kan ni vandra i flera dagar utan att använda er av samma leder.
Flera växtarter har här sin sydligaste utbredning till exempel dvärgbjörk och gråal. Området har dessutom flera viltarter som här är förknippat med norra Sverige som varg, lo och bäver. Dessutom finns det både älg och rådjur. Sprickdalslandskapet ger upphov till många vattendrag och sjöar. Fjället kallas därför ibland även för vattenfjället.

>>Äventyret Kynnefjäll börjar här - ladda ner vår karta som pdf här

Våra vandringspaket är idealiska för den som vill vandra och/eller paddla i vild och vacker natur och sedan kunna ta en varm dusch, äta en god middag och sova i en skön säng.

"Att tänka på inför vandringen! 
Ta med kläder efter väder, ryggsäck, sittunderlag, termos, vattenflaska och badkläder. Glöm inte kameran!"    
Tips! Vi har kanoter och roddbåtar att hyra på plats.  


Alt. 1. Vandringspaket m. halvpension (29/3-6/7 & 11/8-31/10 2019)

På våren spirar den vilda och vackra naturen på Kynnefjäll och under hösten sprakar skogen i gult, orange och rött. Upptäck Bohusläns inland på egen hand där flertalet leder i varierande längd börjar precis utanför husknuten.

Spendera dagar och nätter i avkopplande vildmarksmiljö. Förutom KynnefjällsNaturs egna leder så ligger Kasebo naturreservat och dess strövområden endast 12 kilometer bort och Bohusleden ca 5 kilometer bort. Vi tillhandahåller kartor och information om lederna. Frukosten finns förberedd i gästköket. Matsäck till vandringen gör ni själva från frukosten. I gästköket lagar ni även er middag och varför inte samlas i vårt sällskapsrum ”Krubban” kring ett samtal eller sällskapsspel efter dagens vandring. Lederna går bitvis längs sprickdalarna i området. En sprickdal är en smal dalgång som uppstått i en spricka i berggrunden. Dessa är vattenfyllda vilket gör området rikt på vattendrag och sjöar. 

I paketet ingår: 

 • Logi, del i dubbelrum inkl. frukost x1
 • Matsäck x1
 • Genomgång av kartor och terräng.
 • Tillgång till gästkök, mat- och TVrum
 • Lakan och handdukar 
 • Slutstädning. 

Är ni sex personer eller fler så finns det möjlighet att förbeställa middag i restaurangen.
Beroende på antal bokade gäster och sällskap så serverar vi ibland frukosten på buffé i restaurangen i stället. Samma gäller möjligheten att boka till middag i restaurangen under vår och höst. Kontakta oss för att få bekräftat vad som gäller vid just er bokning.

FRUKOST I GÄSTKÖKET  vi erbjuder yoghurt, flingor/musli av olika slag, grovt och ljust bröd, flera olika sorters pålägg upplagt på en bricka per rum för er att själva ta från kylen. Ägg att koka, kaffe, te, juice och frukt. Vi anpassar så klart även efter era önskemål. 

 PRIS 
Alt. 1.
Vandringspaket 1 natt m. halvpension      från 545kr/pers. och natt
Enkelrumstillägg              250kr/p                     

Priserna varierar något beroende på dag och säsong.
Välj datum i vår bokningskalender för exakt pris just ert önskade datum.


Alt. 2. Vandringspaket m. helpension (6/7-10/8 2019)

Njut i avkopplande vildmarksmiljö. Vill du paddla längs älven finns möjlighet att hyra kanot på plats. På kvällarna njuter du av mat lagad från grunden där vilt, bär och svamp kommer från skogarna intill. Frukost och middag serveras i restaurangen. Matsäck till dagens äventyr gör du själv av frukostmaten.

I paketet ingår:

 • Logi, del i dubbelrum inkl. frukost
 • Matsäck
 • Middag i restaurangen (serveras oftast på buffé)
 • Genomgång av kartor och terräng.
 • Lakan och handdukar 
 • Slutstädning. 

FRUKOSTBUFFÉN I RESTAURANGEN  består av vanlig svensk frukostmat såsom olika köttpålägg (bl.a rökt skivat viltkött från Kynnefjäll), ost, kokt ägg, fil och flingor m.m. (dock inga varma rätter)

  PRIS 
Alt. 2. Vandringspaket med helpension - sommar 2019     från 724kr/pers. och natt
Enkelrumstillägg             250kr/p                     

Priserna varierar något beroende på dag och säsong.
Välj datum i vår bokningskalender för exakt pris just ert önskade datum.

Kontakta oss här vid frågor eller bokning 


Våra egna leder

Vi har tre egna vandringsleder på 5km, 15 km samt en led på 5 km som ansluter till Bohusleden norr om oss.
Utöver dessa finns det flera fina leder i det direkta närområdet samt Kynnefjälls populära naturreservat där Kasebos strövområde ligger endast ca 12 km vandring ifrån vår anläggning. (läs längre ned på sidan)

 


Bohusleden

Bohusleden löper genom Kynnefjäll på sin väg mellan Strömstad och Lindome. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 370 km, av naturskön och omväxlande vandring, varav 70 km i nord-sydlig riktning genom Munkedals kommun. Etapp 18-20 går över Kynnefjäll. 
Kynnefjälls högsta punkt, Vaktarekullen där etapp 19 slutar, reser sig 207 meter över havet.  Här hade forna tiders vallpojkar god utblick över boskapen och en milsvid utsikt över det trädfattiga landskapet.

 


 Kynnefjälls naturreservat Kasebo

Det populära strövområdet och naturreservatet Kasebo ligger endast ca 12 km vandring ifrån vår anläggning. Man kan också ta sig dit med bil.