NATURGUIDNINGAR

Följ med oss ut  i de djupa skogarna på Kynnefjäll. Här hittar du ett rikt och ostört djur- och naturliv.

Våra erfarna guider visar och berättar på ett pedagogiskt sätt allt du vill veta.. och lite till.

 


Bäversafari

Vi besöker ett område där bävrarna lämnat tydliga spår efter flera års arbete vid sina boplatser. Här berättar vi om hur bävern bygger sina dammar och vilka livsbetingelser den behöver. Platsen ligger cirka 10 minuter med bil från anläggningen. Utflykten tar ca 2 timmar.

PRIS
2000kr/ grupp

 


Tjäderspel

Kom och upplev urkraften i tjäderns ritualer i dess genuina miljö. Det är en fantastisk upplevelse att möta tupparnas spel i morgondiset.

Arrangemanget är endast aktuellt under vecka 15-19 då spelet pågår och lämpligast i grupp om 2-4 personer.

 

Tjäderspel - Paket 1

Ni ankommer på em/kväll dag 1. Välkomnas med kaffe och får information om morgondagens aktivitet. Kvällen avslutas med 2-rätters middag. Ni väcks i tidig gryning och blir guidade till tjäderspelsplatsen. Efter upplevelsen återvänder ni till gården för frukost.

I paketet ingår: välkomstfika, middag på ankomstkvällen, logi i dubbelrum, information och guidning till spelplatsen tidig morgon, frukost.

Att ta med: varma kläder och kamera.

​PRIS
 2 700kr/p

Tjäderspel - Paket 2

Vi tar oss till platsen på kvällen och sover över i observationstält, för att kunna uppleva spelet i tidig gryning utan att störa fåglarna. Gruppen anländer till KynnefjällsNatur kl 16.00. Ni får middag, information och utrustning och sedan beger vi oss ut i skogen med vår utrustning. Efter upplevelsen återvänder ni till gården för frukost. 

I paketet ingår: Middag, information, nattmacka o kaffe/the, frukost. Logi i tält, liggunderlag och sovsäck.

Att ta med: varma kläder, ryggsäck, termos och kamera.

PRIS
2 300kr/p


Naturvandring

Tillsammans med er guide vandrar ni i skog och mark i närområdet. Vandringens längd och terräng anpassas efter gruppen. Lär er hur naturens resurser används, samt förutsättningarna för skogens vilda djur. Passa även på att ställa frågor till vår kunniga guide.  
Lämpligt för grupper upp till ca 20 personer. Vandringen tar ca 1-2 timmar.     

PRIS
2000kr/ grupp


Älgsafari

Kynnefjäll är ett av Sveriges vilttätaste områden där framför allt älgen har en framträdande roll och stark tillväxt i sin naturliga miljö.

Ni följer med på en guidad tur genom älgens rike, där spår och märken tydligt framträder för ett tränat öga. Ni kommer även att få lära er hur man kommunicerar med älgar genom olika lockrop och signaler.
Ni har en unik chans att få se älgar i sin naturliga miljö.
Alla deltagare får smaka på rökt älgkött. Köp gärna till middag i vår restaurang, varför inte en mustig älggryta! Aktiviteten tar ca 2 timmar och lämpar sig bäst för mindre grupper. OBS! Minst 3st deltagare.

PRIS
800kr/p